keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Airwaves alkakoon

Kävimme Rapun kanssa ekalla Icelandic Airwavesin off venue-keikalla, joka oli Loft Hostelissa. Halusin sinne Prins Póló-bändiä katsomaan ja Rapu tarjoutui seurakseni. Musiikki oli hyvää ja bändi veti livenä paljon kivemmin, miltä youtubessa oleva materiaali kuulostaa. Pääsin kuitenkin turhan läheisiin kosketuksiin paikallisten kanssa ja pari tekemääni huomiota saivat vahvistusta:


- Islantilaiset on pitkiä. Uskon, että keskivertopituus on korkeampi kuin Suomessa, sillä en nähnyt mitään. Yritin ottaa kännykällä kuvan nostamalla kädet mahdollisimman ylös, mutta eipä se näköjään paljoa minua enempää nähnyt.

- Islantilaiset on röyhkeitä keikoilla. Oon joskus aikasemmin kuvitellu, että mulla ei ole keikalla tilaa olla, mutta islantilaiset ahtautuu niin tiukkaan, että käsiä ei uskalla nostaa, koska niitä ei saa välttämättä laskettua alas. Puolet keikasta jonku käsi oli takamustani vasten, mutta oletan, että se oli lähinnä pusertuneesta tunnelmasta johtuen. Sain tällä keikalla kahdesti kuonooni edessä seisovien nutturoista. Jos koetat jättää eteesi hieman henkilökohtaista hengitystilaa,

- islantilaiset on vielä röyhkeämpiä, ja tunkeutuu kaikkiin tulitikkuaskia pidempiin väleihin. En ole mikään erityisen intohimoinen keikoilla ramppaaja, joten nämä saattavat olla ihan normaaleja asioita muuallakin, mutta kiinnitinpä huomiota. Ja tää tunkeutuminen oli ihan sairaan ärsyttävää, ihmiset oikeasti vaan tunki ittensä toisten ohi mahdollisimman eteen.

Kun kyseinen keikka loppui, eksyimme kirjakauppa Eymundssoniin toiselle off venue-keikalle. Huomasimme sen ohi kävellessämme, että sieltä kuului hyvää musiikkia ja kipitimme kirjakaupan yläkertaan. Siellä oli soittamassa Milkhouse, joiden setti oli uskomattoman hyvä, harmi ku niiltä ei ole youtubessa kuin pari kappaletta. Jossain välissä bändin jäsenet vaihtoivat soittimia, eikä laatu kärsinyt yhtään! Eikä ihmisiä ollut edelliseen keikkaan verrattuna nimeksikään, joten pystyin itse olemaan röyhkeä pitkä tyyppi, joka tunkeutuuu ihan eteen.

Milkhousen keikka huipentui upealla melodikasoololla varustettuun kappaleeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti